• >
  • Kickoff för Digitalakademin i Jönköping

Kickoff för Digitalakademin i Jönköping

Digitalakademin är kostnadsfria utbildningar för företag som vill utvecklas digitalt. Digitalakademin är ett rikstäckande utbildningsinitiativ av Google och Almi företagspartner. Din Webbstrateg är Googles partnerbyrå i Jönköping och är utsedda till utbildningsledare för utbildningarna.


Har du funderat över hur ditt företag kan bli mer framgångsrikt på nätet?

Välkommen till Digitalakademins kickoff den 3 november och hör hur ditt företag kan utvecklas online! Digitalakademin är ett initiativ av Google och Almi Företagspartner där syftet är att utbilda svenska företag till att bättre ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen erbjuder.

Vi på Din Webbstrateg har blivit utsedda till utbildningsledare för Digitalakademins utbildningar i Jönköping och kommer presentera de olika utbildningsmodulerna under Digitalakademins kickoff.  

Datum: 3 november 2015 
Plats: Kulturhuset Spira, Caféscenen, 553 24 Jönköping
Tid: Kl. 16:00 - 18:00

Anmäl dig till Digitalakademins kickoff här

 

Digitalakademin

Digitalakademin är ett rikstäckande utbildningsinitiativ, som hjälper små och medelstora företag att växa med hjälp av internet. Initiativet grundades av Almi Företagspartner och Google och erbjuder kostnadsfria utbildningar för att ge Sveriges verksamheter de verktyg de behöver för att lyckas online. Digitalakademin erbjuder ett kostnadsfritt utbildningspaket som består av fyra utbildningstillfällen och täcker allt från online närvaro, e-handel, och digital verksamhetsstyrning till hur man skapar trafik till sin webbsida och får fler kunder.

Läs mer om Digitalakademin här 

 

Utbildningsmoduler för Digitalakademin i Jönköping

Närvaro Online

Datum: 18 november, 2015 
Plats: Scandic Elmia, Elmiavägen 8, 554 54 Jönköping
Tid: Kl. 15:00-19:00

Under den första utbildningsmodulen presenteras fördelarna med att ha en närvaro online och du får kunskapen och verktygen för att skapa en hemsida. Det är vid vikt att ha en genomtänkt basstruktur och tydligt syfte och mål med sin webbplats för att undvika problem i digitala utvecklingsprojekt - oavsett om det handlar om att skapa en ny webbplats eller om att byta ut en befintlig plattform. 

I modulen kommer du lära dig hur din hemsida bör byggas upp och vad den borde innehålla. Dessutom kommer du att få reda på hur du hittar nya kunder och hur du kan kommunicera ditt budskap till dem.

Modulen omfattar följande verktyg: Google My Business, upprättning av hemsida och CMS, samt webbdesign.

Anmäl dig här: https://events.withgoogle.com/jonkoping/registrations/new/

 

Få fler kunder

Datum: 2 december, 2015 
Plats: Scandic Elmia, Elmiavägen 8, 554 54 Jönköping
Tid: Kl.15:00-19:00

Hur får du dina besökare att omvandlas till nya kunder? Du tjänar ingenting på att enbart driva trafik till din webbplats, utan på kunder som handlar hos dig. Med några få knep kan du öka omsättningen från din hemsida utan att spendera mer på marknadsföring. Nyckeln är att sätta sig in i hur kunden tänker - det handlar mycket om användarvänlighet.

Den andra modulen ger dig insikt i kunders beteende på nätet. Du kommer att lära dig att behärska olika verktyg som kan hjälpa dig att optimera din webbplats för att bäst möta din kunds beteende.

Modulen omfattar följande verktyg: Web Analytics, teorier om kundbeteende och användarvänlighet på nätet.

Anmäl dig här: https://events.withgoogle.com/jonkoping/registrations/new/

 

Driv trafik till din hemsida

Datum: 18 januari, 2016 
Plats: Scandic Elmia, Elmiavägen 8, 554 54 Jönköping
Tid: Kl. 15:00-19:00

Hur får du besökare till din hemsida? Syftet med modulen är att du ska lära dig att driva relevant trafik till din hemsida. Under Modul tre granskas ett antal olika online-kanaler och ger dig en större förståelse för hur dessa samverkar i kundens köpprocess. 

Modulen omfattar följande verktyg: Sökmotoroptimering (SEO), marknadsföring via sökmotorer, sociala medier och mobil marknadsföring.

Anmäl dig här: https://events.withgoogle.com/jonkoping/registrations/new/

 

Implementering och utveckling

Datum: 2 februari, 2016 
Plats: Scandic Elmia, Elmiavägen 8, 554 54 Jönköping
Tid: Kl. 15:00-19:00

I den fjärde och sista modulen kommer du att få en inblick i var och hur ditt företag kan utvecklas ytterligare. Modulen kommer ge dig en uppfattning om hur du kan följa ditt företags framgång.

Den fjärde modulen en genomgång av ämnen såsom digital infrastruktur, sociala medier, e-postmarknadsföring, säkerhet online och gradvis internationalisering av sidan.

 Modulen ger dig även en översikt över samspelet mellan de föregående tre modulerna och visar hur du kan fortsätta att utvecklas när utbildningen är avslutad.

Anmäl dig här: https://events.withgoogle.com/jonkoping/registrations/new/

 

 


Kommentarer (0)