ANLITA DIN KONSULT

Vill du lyfta företagets närvaro online? Vi erbjuder bemanning på hög nivå. Hyr in specialister som stärker upp din marknadsavdelning med bred kompetens inom digital marknadskommunikation. På 10% eller 100%? Du väljer omfattning!

Vi hjälper även företag att ta fram kravprofiler vid rekrytering.

DIGITALISERA/ARBETA MED LEDNING & WEBBGRUPPER

Vi ser att vissa ledningsgrupper och styrelser har inte lika stor kunskap inom det digitala som kanske sina webbgrupper eller marknadsteam. Vi kan tillsammans med er utveckla både er kunskap men också förståelsen för det digitala och hjälpa er att ta nästa steg i er digitalisering.

Vi hjälper er att skapa en tydlighet och god struktur inom organisationen. Vi hjälper er att bygga ett starkt team som alla strävar mot samma affärsmål. Vi hjälper till att kompetensutveckla er ledning och jobba med hållbarhet.

UTBILDNING & FÖRELÄSNING

Vi höjer kunskapsnivån hos företag, utbildningsinstitut & organisationer genom kurser inom digital marknadskommunikation, teknik och analys. Självklart skräddarsyr vi utbildningen för att passa era behov.

Låt digitaliseringen bli en naturlig del av verksamheten!

Vi har lång erfarenhet av att tillföra digital kunskap hos företag och människor.

Vi är operativa strateger och inom en del av vår verksamhet handlar det mycket om att ge kunskap för det ökar förståelse och samspel mellan kund, slutkund men även mellan kund och digital byrå.

Vi hjälper mer än gärna till att forma nya som gamla förmågor inom det digitala och digital synbarhet

Vi har som digital byrå specialiserat sig inom yrkeshögskola och har i över 5 år samarbetat med flera Yrkeshögskolor som IHM Business School, Nässjöakademin, Sälj & Marknadshögskolan, Medie Institutet.

Men bara för det så har vi inte glömt bort att vidareutbilda företags egna personal (kompetensutveckling)

SÖKMOTOROPTIMERING (SEO)

Har du inte tiden till att optimera och driva rätt typ av trafik? Vi är duktiga inom SEO och strategi för att driva rätt typ av trafik. Vi tillsammans med er skapar vi en sömlös strategi och arbete kring hemsidan och tillsammans med klassisk sökmotoroptimering hjälper vi er att lyckas online.

Arbetssätt

Att arbeta och utföra Sökmotoroptimering är inte lätt och tar tid men det gäller att man är konsekvent och ihärdig. Därför pratar vi alltid om att skapa en långsiktig SEO-strategi. Genom att analysera tidigare data tillsammans med att jobba med “att våga ta vågen” som man pratar om inom den digitala transformationen så tillsammans skapar vi en långsiktig plan för vad och hur vi ska arbeta

Teknik & användarvänlighet

Många tror att Sökmotoroptimering handlar enbart om teknik, taggar och servrar som man måste ha. Ja, till viss del men numera sedan en liten tid tillbaka handlar det minst lika mycket om besökaren. Vi har gedigen erfarenhet om vad man ska lösa och fixa men i slutändan handlar det om vad du kan och vill levererar till dina kunder. vi brukar säga att en bra skriven SEO-text är om inte lite bättre än att ha exakt alla taggar konfigurerade på rätt sätt. Men bara för det får vi inte glömma den “klassika SEOn” med title, description, H1, H2, länkar och bilder. Vi brukar prata om uttrycket “många bäckar små…”

GOOGLE ADS (ADWORDS)

Öka din lönsamhet och ROI genom väl arbetade annonser. Vi har över 12 års erfarenhet av Google Ads (tidigare Google Adwords). Vi tillsammans med er tar fram den bästa lösningen utifrån både syfte och budget där vi ser över hela er webbstrategi tillsammans med betald annonsering

Google Ads ska alltid leverera

Det vanligaste inom detta område är att företag vill få tillbaka mer än vad de spenderar. Vanligast blir alltså att vi fokuserar på konvertering.

Vi ser att Adwords, sponsrade länkar, alltid ska ge tillbaka något för kunden så vi utgår från att försöka driva konverterande som relevanta klick i alla våra annonser. Givetvis kan man ha ett annat fokus så som branding av varumärket som vi givetvis tillämpar på kontot. Detta är faktiskt indirekt en konvertering.

Vi hjälper er med att skapa och driva konverterande och relevanta besökare och jobbar alltid tillsammans med er i någon form. Inget företag är för stort eller för litet, vi ser utmaningen i allt att kunna leverera bra siffror tillbaka.

Viktigt att tänka på är att Google Ads är ingen s.k. “quick fix”. Vi bör inte förvänta oss resultat redan första veckan utan det är ett långsiktigt arbete som kan ta upp till 3-4 månader innan  vi verkligen ser den effekt och målsättning som vi tillsammans har satt.
Arbeta med Google Ads och annonskampanjer är inte heller ett engångsarbete. Kontot, strukturen,  kampanjer, säsonger, budgetar, sökord, branding, remarketing, tillägg etc är ett arbetssätt som ska underhållas varje vecka/månad. Därför sätter vi upp ett förslag på vad vi anser att det tar att underhålla kontot utefter den målsättningen som vi fått, med andra ord kan vi jobba olika mycket för olika kunder beroende på hur stor synbarhet man faktiskt vill ha. DET STYRS INTE AV DIN KLICK-BUDGET.

Vad gör vi?

Vi börjar alltid med att ställa frågor och tar fram syftet med din sökordsmarknadsföring. Sedan utgår vi mestadels från webbplatsen för att optimera ditt Google Ads konto och påbörjar att bygga strukturen. En bra struktur är inte helt självklart men en bra struktur kan ge kontot diverse fördelar i framtiden.

KRAVSTÄLLNING & ANALYS

Kravställning av nya system eller kanske en ny hemsida kan låta som att “det har vi koll på” men vi har stött på så många som faktiskt känner att de inte riktigt vet vad de själva som sin målgrupp vill ha. Därför har vi tagit fram konceptet Kravställning där vi hjälper företag att faktiskt få det det önskar.

 

Vi är riktigt vassa på analys och kravställning. Era tankar och idéer tillsammans med vår kunskap ger er riktigt bra förutsättningar att lyckas med ert digitala utvecklingsprojekt.

Vårt motto är alltid att en kravställning ska inte bara hjälpa dig att  hitta rätt lösning & leverantör utan ge er ökad effekt och lönsamhet. Man säger ibland att:

Ett fel som upptäcks under test eller ute hos kund kostar beställaren 200 gånger mer än när det upptäcks i kravställningen.

Om ett fel kostar 1 000 kronor att rätta under kravställningen kostar det 200 000 kronor att rätta det i test eller hos kund.

Tänk inte bara på funktioner

När vi skapar kravställningar för bland annat webbplatser så tänker inte vi bara på smarta och enkla funktioner. Vi tänker på hur du ska använda systemet och att ni ska jobba så effektivt som möjligt. Därför försöker vi baka in allt “klassisk SEO” som title, description, rubriksättning, bilder, länkar och texter som lite standard och automatiskt.
Det är med fördel som vi ser det om systemet kan jobba mer automatiskt med detta och du kan fokusera på att driva relevant trafik och fokusera på konvertering och merförsäljning.

Med detta ser vi att vi tillsammans tar fram skisser och ritningar på hur vi vill att sidan ska se ut och vi kommer med vår kunskap om vart (objektplacering) vi ska placera olika delar på webbplatsen för att få just den effekt som önskas.

Leverantörer och systemkopplingar

Vi hjälper er inte bara med att skissa och ta fram funktioner, vi ser även över hela flödet

Med tiden blir man mer erfaren och med kunskap blir man också mer erfaren anser vi därför går vi noggrant igenom alla kravställningar och moment med både er och er nuvarande/blivande leverantör för att det ska gå så effektivt som möjligt.

Om ni vill är vi även med att ta fram offerter för ändamålet och kan hjälpa till att utvärdera dessa så ni inte behöver betala för mycket för en funktion som kanske mer eller mindre är ett plugin.

Analyser

Till varje kravställning försöker vi analysera just ert flöde och trafik för bästa möjliga system för er målgrupp.

I vissa fall och önskemål kan vi även plocka fram målgruppsanalyser och/eller konkurrentanalyser för att stärka ert arbeta även efter lansering.

Analys utan kravställning?

Måste man göra en kravställning till sin analys? Nej absolut inte. Vi kan analysera och skapa diverse rapporter eller underlag för att ni ska kunna jobba vidare med ert dagliga arbete. Rapporter anser vi är ett hantverk och högst individuellt för företag, därför har vi inte färdiga mallar som andra kanske har utan vi skapar dessa utifrån den lagda eller önskade mätplanen som ni har. (har ni ingen mätplan så hjälper vi givetvis er med det så att ni kan fortsätta analysera och jobba på rätt sätt)

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte!