Öka din synbarhet med video!

Marknadsföring med Video

Vi alla har en historia att berätta frågan är om du är redo att ta nästa steg?

Online och Sociala media marknadsföring står i ständig förändring där nya tekniker och funktioner fortfarande dyker upp. Video konsumtionen har ökat drastiskt under de senaste 5 åren men det är först nu många marknadsförare insett vikten av att producera rörligt innehåll i sin marknadsföring.

Vare sig det är Facebook, Instagram, YouTube eller Snapchat, är videoinnehåll på sociala medier vad marknadsförare behöver fokusera på nu och framåt. Videor är effektivt format som driver trafik och engagemang på ett helt nytt sätt.

Vi märker tydligt av att Faceboks premiering utav rörligt material, de Algoritmer som påverkar synbarheten och möjligheten att nå ut till din målgrupp oavsett om du har liten eller stor följarskara. Videos i nyhetsflödet placeras i toppen, du kan exempelvis fortsätta att se en video medan du scrollar igenom flödet där videos automatiskt skalats ner och spelas upp längst ner i det högra hörnet, du kan sända live till 360-graders video, spela in händelser och skapa din egen storyboard med mera. Ja ni ser möjligheterna med video och då har vi bara nämnt de funktioner som finns på Facebook.

Visste ni att 500 miljoner människor tittar på videos på Facebook varje dag och 85 % utav dem tittar utan ljud?

Statistiken från 2016 visar att videos har 135 % högre räckvidd än vad vanliga foton och textinlägg har och fördelen med videoinnehåll är att människor har generellt enklare att ta till sig information med just video jämfört med att läsa en lång text i ett blogginlägg eller nyhetsartikel.

Det är en helt naturlig fas att videos blir alltmer populära eftersom fler människor använder sina mobiler för att surfa dagligen i olika syften oavsett vart du är eller på väg till. Vi människor är mer på språng idag än vad vi var för tio år sedan, och utmaningen med detta är att nyttja de element som finns att tillgå genom att skapa mer anpassade marknadsföringskampanjer i form av videos, som hjälper ditt företag att sprida ditt varumärke på ett snabbare och effektivare sätt för att fånga dina kunders uppmärksamhet.

Videos är helt klart något som passar alla verksamheter!

Det viktigaste är att definiera ner syftet, vad vill vi säga med denna video? Vilken typ av målsättnings har vi med videon är det för att vi vill sprida varumärkeskännedomen? Visa bakom kulisserna? Eller vill vi föregå våra kunder och skapa en enkel frågeguide som ska svara på kundens vanligaste frågor? Installationsguide mm.

Flera faktorer att ta ställning till kan vara:

I vilka kanaler ska videon laddas upp och spridas i? Olika kanaler har sina för och nackdelar såklart. Kan videomaterialet nyttjas på flera olika sätt både i bildspråk och tonalitet?  Vilka mätpunkter ska vi följa osv.

För att fånga målgruppens uppmärksamhet har du mindre än 8 sekunder på dig att övertyga tittarna att fortsätta titta.

Vi har alla människor emotionella triggers och olika drivkrafter som fångar vår uppmärksamhet, du som marknadsförare kan nyttja detta till din fördel. Innehåll som exempelvis triggar igång olika känslor och drivkrafter som:

 • Lockar till skratt
 • Är Underhållande
 • Skapar nyfikenhet
 • Väcker känslor
 • Skapar glädje och gemensamhet             mm.

Vi alla har en historia att berätta frågan är om du är redo att ta nästa steg?

Med visuellt innehåll kommer du få fördelar:

 • Perfekt sätt att nå ut och sprida ditt budskap till fler
 •  Människor föredrar video än en lång komplicerad text. Vilket innebär att du har lättare att fånga en kunds uppmärksamhet i ditt flöde.
 • Du kan använda ditt innehåll i flera olika sociala kanaler, betald marknadsföring på sökmotorer, nyhetsbrev och till din hemsida såklart.
 • Skapa videos som visar känslor. Känslor som samhörighet, frihet, lycka, frustration mm som du med fördel kan nyttja för att aktivera dina kunders köpresa till att bli en betalande kund.
 • Visa upp bakom kulisserna, bjud in din målgrupp till att lära känna ert företag och värderingar. Ge dina kunder en uppfattning om vilka ni är, vad ni står för. Ett sätt som hjälper dig att stärka ditt varumärke och ge förtroende till den som undersöker eller söker efter information om du är en potentiell leverantör eller ett seriöst bolag att handla ifrån.
 • Låt kundernas frågeställningar besvaras dygnet runt. Skapa guider, olika typer av förklaringsmodeller som beskriver hur man går tillväga för att lösa ett specifikt problem. Du ligger alltså före dina kunder och kan hjälpa dom på många olika sätt innan de beslutar sig för att kontakta dig oavsett tid på dygnet.

Rörligt material och livestreaming är den faktorn som kommer ha störst effekt för företagens synbarhet under år 2018.

Så vad väntar du på? Sätt igång och producera videoinnehåll du också och upptäck nya möjligheter för att just nå dina kunder!