SEM (Fokus Google Ads): Grundläggande

Företagsanpassad utbildning

Google Adwords, Bing Search Ads, Facebook ads, Prisjämförelsesajter …Strävan efter att få så mycket relevant trafik som möjligt genom betalda annonser på sökmotorer/webbplatser.

SEM står för Search Engine Marketing men kallas också Betald sök (paid search i Google Analytics).

PPC (pay-per-click) och CPC (cost-per-click) marknadsföring är också vanliga benämningar.

1 ELLER 2 DAGARS UTBILDNING INOM SEM (FOKUS GOOGLE ADS)

Google Ads grundläggande utbildning

Omfattning: 1 eller 2 dagar

Tid: kl 09.00-16.00.

Avgift: 10.000 kr (exkl moms) per dag inkl. fika och lunch

Plats: Hos oss, Syrgasvägen 3, 553 02 Jönköping  eller Hos dig (resekostnader tillkommer)
Anmälan: Anmäl via formuläret ned så kontaktar vi dig (OBS ej bindande).

---

Se till att synas för dina kunder när de söker efter företag som ditt på Google Sök och i Google Maps. Du betalar bara för resultat, som när någon klickar för att besöka din webbplats eller ringer till ditt företag.

Google är den plats där människor söker efter vad de ska göra, vart de ska gå och vad de ska köpa. Din annons kan visas på Google vid just det ögonblick när någon letar efter produkter eller tjänster som dina.

FÖR VEM?

Utbildningen är till för dig antingen är nybörjare eller precis blivit tilldelad denna tjänst på ditt företag och vill lära dig mer hur man strukturera, budgeterar, skapar relevanta annonser etc.

Pre-shopping växer för varje dag och det gäller att man finns och syns när kunderna vill ha informationen. Ingen kund vill ha reklam kastad i ansiktet med målgruppsanpassad reklam med rätt information vill vi istället ha.

Vi vill öka kunskapen om hur du kan jobba för digital utveckling på ett långsiktigt och hållbart sätt. Men också ge verktygen för att du ska bli mer effektiv och trygg i ditt arbete med att göra din annonsering därför lär vi gärna ut hur man ska skapa och strukturera sitt konto.

Det spelar ingen roll om du är ett tjänsteföretag och informerar på din hemsida eller om du är en ren e-handel där du säljer dina produkter direkt. SEM-grundläggande utbildning är en utbildning för dig som är nyfiken på de nya förutsättningarna att lyckas med digital affärsutveckling och synas för rätt målgrupp.

UTBILDNINGSINNEHÅLL

DAG 1: Grundläggande 

 • Grunderna inom Betald Marknadsföring
 • Målgruppsanpassningar
 • Konto och struktur
 • Budget
 • Google Sök
 • Google Display
 • Tillägg
 • Workshop med er annonsering om ovan (skriva annonser)

DAG 2: Djupare och mer tekniskt SEM

 • Google Shopping
 • Google Video
 • Remarketing
 • Tillägg
 • Workshop med er annonsering om ovan (skriva annonser)

Ibland hinner vi faktiskt med båda dagarna under en och samma dag. Tempot och mängden workshop avgör ni. Ingen än vi på Din Webbstrateg blir glada om vi kommer framåt snabbare. Då kan vi fokusera mer på att driva rätt trafik.

Skulle ni vilja byta ut vissa moment mot andra eller hitta rätt blandning för er under en enda dag kan vi absolut lösa det. Anmäl intresse så tar vi resten vid diskussion

INTRESSEANMÄLAN för utbildningenKurslärare

Torbjörn Noaksson

Torbjörn jobbar med digital affärsutveckling sedan år 2006 och är informationsteknolog i grund och botten. Torbjörn har sedan flera år jobbat med att utbilda både företag och studerande på yrkeshögskolor inom digitalisering bl.a. på IHM business school och Nässjöakademin.

 

"Torbjörn är fantastiskt engagerande och rolig att lyssna på. Han gör ämnet lätt och får oss att blomma genom att reflektera och diskutera."
- John Ekeblad, tidigare studerande

Torbjörn har utbildat på Yrkeshögskola sedan 2013 inom:
Digitalisering/Digital Transformation
Sökmotoroptimering
Sökannonsering
Statistikverktyg, Google Analytics
E-handel
Affärsmannaskap
Webbanalyser
E-handelslogistik