SEO – Sökmotoroptimering: Grundläggande

Företagsanpassad utbildning

Första steget i företagens digitalisering handlar ofta om att skapa rätt teknik eller ha rätt tekniska förutsättningar. Som nästa steg, och man glömmer ofta bort det, är att ta hand om användaren. 

Webbplatsen är en del i företagens digitalisering och möjliggör till att stärka sina nationella som internationella försäljningar.

1 ELLER 2 DAGARS UTBILDNING INOM SEO (SÖKMOTOROPTIMERING)

SEO - grundläggande utbildning inom sökmotoroptimering

Omfattning: 1 eller 2 dagar

Tid: kl 09.00-16.00.

Avgift: 10.000 kr (exkl moms) per dag inkl. fika och lunch

Plats: Hos oss, Syrgasvägen 3, 553 02 Jönköping  eller Hos dig (resekostnader tillkommer)
Anmälan: Anmäl via formuläret ned så kontaktar vi dig (OBS ej bindande).

---

FÖR VEM?

Utbildningen är till för dig som är nyfiken på de nya förutsättningarna att lyckas med digital affärsutveckling. E-handeln växer allt mer, påverkar alla led från produktion till försäljning och har lett till att kraven på flexibilitet, kundanpassning och innovation har ökat. E-handel är snart inte bara förknippat med att sälja produkter och tjänster på nätet utan är på väg att bli ett begrepp som alla företag oavsett bransch måste bli medvetna om.

Vi vill öka kunskapen om hur du kan jobba för digital utveckling på ett långsiktigt och hållbart sätt. Men också ge verktygen för att du ska bli mer effektiv och trygg i ditt arbete med att göra din digitala plattform framgångsrik och en naturlig del av verksamheten.

Det spelar ingen roll om du är ett tjänsteföretag och informerar på din hemsida eller om du är en ren e-handel där du säljer dina produkter direkt. SEO-grundläggande utbildning är en utbildning för dig som är nyfiken på de nya förutsättningarna att lyckas med digital affärsutveckling och synas för rätt målgrupp.

UTBILDNINGSINNEHÅLL

DAG 1: Grundläggande 

  • Vad är grundelementen inom HTML?
  • Vad är grunden inom SEO (SEO-Basic, title, H1)?
  • Relevans & Struktur
  • Mätplaner & Målgrupper
  • Workshop med er webbplats om ovan (skriva för webben)

DAG 2: Djupare och mer tekniskt SEO

  • Språk
  • Canonical
  • Sitemap,Robots.txt
  • Off-page (fokus Sociala Kanaler)
  • Workshop med er webbplats om ovan

 

Ibland hinner vi faktiskt med båda dagarna under en och samma dag. Tempot och mängden workshop avgör ni. Ingen än vi på Din Webbstrateg blir glada om vi kommer framåt snabbare. Då kan vi fokusera mer på att driva rätt trafik.

INTRESSEANMÄLAN för utbildningenKurslärare

Torbjörn Noaksson

Torbjörn jobbar med digital affärsutveckling sedan år 2006 och är informationsteknolog i grund och botten. Torbjörn har sedan flera år jobbat med att utbilda både företag och studerande på yrkeshögskolor inom digitalisering bl.a. på IHM business school och Nässjöakademin.

 

"Torbjörn är fantastiskt engagerande och rolig att lyssna på. Han gör ämnet lätt och får oss att blomma genom att reflektera och diskutera."
- John Ekeblad, tidigare studerande

Torbjörn har utbildat på Yrkeshögskola sedan 2013 inom:
Digitalisering/Digital Transformation
Sökmotoroptimering
Sökannonsering
Statistikverktyg, Google Analytics
E-handel
Affärsmannaskap
Webbanalyser
E-handelslogistik